Sistem za nadzor 3D-tiska

AARNI

miniFactory Aarni – sistem za nadzor procesov je vrhnja plast visokozmogljivega polimernega ekosistema za 3D-tisk. Povežite Aarni z vašim 3D-tiskalnikom miniFactory Ultra in zagotovite nadzor kakovosti 3D-natisnjenih delov na industrijiski ravni.

Za certificiranje vaših natisnjenih delov potrebujete natančne podatke, ki jih ponuja Aarni. Pregled po korakih in po plasteh natisnjenega dela zagotavlja, da je bil postopek končan, kot želeno.

Zbirajte in vizualizirajte podatke

Visualize collected data

Nadzor procesa igra ključno vlogo pri številnih proizvodnih tehnologijah, kjer se izdelujejo deli za zahtevne aplikacije. To je najpomembnejši del postopka za zagotavljanje kakovosti. Z nadzorom procesa zagotovimo kakovost delov in želene lastnosti izdelkov.

Aarni je pionirski sistem na področju proizvodnje FFF. Spremljanje poteka z zbiranjem podatkov, z več točk, z natančnimi senzorji, zasnovanimi za industrijsko uporabo. Podatki se samodejno shranijo vsako sekundo. Aarni opazuje celoten postopek 3D-printanja. Po končanem tisku je na voljo vizualizacija z intuitivno programsko opremo, nameščeno na vašem računalniku. Programska oprema vizualizira dejansko tiskanje po korakih in po plasteh in ne zgolj simulacije g-kode.

Prvič v zgodovini tehnologije FFF lahko vidimo notranjost izdelkov in pridobimo informacije o že natisnjenem delu, ki prej niso bile na voljo.

 • Aarni je vrhunski sistem, ki zbira podatke iz vašega Ultra 3D-tiskalnika in jih vizualizira v računalniški programski opremi.

 

 • Aarni vsako sekundo med tiskom zbira podatke z natančnimi senzorji, da zagotovlja postopek tiskanja. 

 

 • Aarni zbrane podatke vizualizira s 3D-modelom in odstavki, kar olajša razumevanje podatkov. 

Zagotovite želene lastnosti delov

Ensure part properties
Tradicionalno izdelava delov iz visoko učinkovitih polimerov poteka z brizganjem. Metodi zaupajo industrije po vsem svetu, ker jo je mogoče preveriti z natančnim nadzorom procesa. 3D-tisk je alternativna metoda izdelave s svojimi smernicami in omejitvami, zato zahteva lasten, prilagojen sistem za nadzor procesov.

Takšen nadzor kakovosti je s sistemom Aarni prvič na voljo tudi v tehnologiji FFF in med drugim omogoča nadzor mehanskih lastnosti končnih izdelkov, ki bi lahko na primer bile oslabljene zaradi slabih stikov med plastmi.

Glavni cilj proizvajalca miniFactory je spremeniti tehnologijo FFF v zanesljivo proizvodno metodo, ki se lahko uporablja v najzahtevnejših panogah in aplikacijah. Tudi deli, ki so 3D-natisnjeni z najučinkovitejšimi polimeri na svetu, niso trajni, če postopka izdelave ne nadzorujemo.

 • Aarni zagotavlja zaupanje vredne 3D-natisnjene izdelke.  

 

 • Poskrbite, da boste vsak material najboljše izkoristili.

 

 • Bodite inovativni in aditivno proizvodnjo dvignite na višjo raven.

Certificirajte natisnjen del

Certify the print
Možnost pogleda v notranjost natisnjenih delov s sistemom nadzora omogoča certificiranje natisnjenih delov. Certifikat ne daje samo zaupanja, ampak tudi krepi podobo profesionalne izdelave delov. Vrednost certificiranih delov lahko nudi popolnoma nove poslovne priložnosti.

Z Aarnijem lahko ustvarite dokument, ki poudari celoten postopek tiskanja, in ga shranite kot potrdilo o posameznem natisnjenem delu. Ta dokument je tudi enostavno natisljiv, če želite dati izroček z natisnjenim delom. Z dokumentom boste dokazovali popolno sledljivost, od surovin do natisnjenega dela.

 • Aarni certificira vaše natisnjene dele.

 

 • Zagotavlja popolno sledljivost natisnjenih delov.

 

 • Certifikate lahko preprosto shranjujete ali tiskate.

Preprečevanje vlage z ogrevano komoro za filamente

Filament chamber

Uporaba visokozmogljivih polimerov pri 3D-tisku zahteva predhodno sušenje filamenta, ki je pomembno za konsistentno kakovost 3D-printa. Zmožnost shranjevanja filamentov pri temperaturi do 120 ° C in spremljanja ravni vlage zagotavljata optimalne pogoje za tisk.

Spremljanje vlage in temperature filamenta preprečuje napake v postopku 3D-tiska, stabilni pogoji za shranjevanje filamenta pa zagotavljajo zanesljivost tiska tudi pri večjih projektih.

Ogrevana komora vzdržuje material v optimalnem stanju, kar omogoča neprekinjen potek dela brez predhodnega sušenja filamenta med tiski.

 • Ogrevana komora za filament ohranja optimalno stanje materiala.

 

 • Nadzor temperature z nadziranjem vlage do 120 ° C.

 

 • Aarni zbira podatke o razmerah ogrevanega filamenta.  

kontaktni obrazec
Pišite nam!

Pošljite sporočilo in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.