HAGE3D: primer uporabe iz industrije

Oct 1, 2021
Znane stranke in partnerji iz industrije ter raziskav zaupajo profesionalnim industrijskim 3D-tiskalnikom podjetja HAGE3D. Podjetje 3CON uporablja 3D-tiskalnik modela 140L za izdelavo visoko zmogljivih sistemov za stranke, kot so BMW, Mercedes in Audi.

Zgodbe strank

Stabilni in zanesljivi postopki tiska, industrijski nadzor, certifikati CE in robustna konstrukcija stroja – to in še veliko več je tisto, zaradi česar HAGE3D industrijski 3D-tiskalniki izstopajo. Znane stranke in partnerji iz industrije ter raziskav zaupajo profesionalnim industrijskim 3D-tiskalnikom podjetja HAGE3D. Med strankami so znana podjetja iz številnih industrijskih panog, vključno z avtomobilsko industrijo, letalskim inženiringom, storitvenim sektorjem, raziskavami in izobraževanjem. Uporaba vključujejo izdelavo prototipov, izdelavo pritrdilnih elementov in opreme, od majhnih serij do ciklične proizvodnje.

3D-tisk v interierju avtomobilske industrije

Sistemski inženir 3CON je vodilni svetovni proizvajalec sistemov in orodij za avtomobilsko industrijo. Podjetje 3CON uporablja 3D-tiskalnik modela 140L za izdelavo visoko zmogljivih sistemov za stranke, kot so BMW, Mercedes in Audi, Porsche in številne druge.

Če vas je vedno zanimalo, kako nastaja notranjost avtomobila, je 3CON pravi kraj za vas. Podjetje, ki izvira iz Nemčije, ima od leta 2001 sedež v kraju Ebbs bei Kufstein med Salzburgom in Innsbruckom. Proizvajalec sistemov izdeluje stroje za laminiranje avtomobilskih vrat, sredinskih konzol in drugih površin v notranjosti avtomobila. Sistemi izdelajo do 2000 delov na dan, pri čemer nanašajo premaze iz plastike, usnja in drugih materialov. Poleg sedeža v Ebbsu ima podjetje 3CON podružnice v Nemčiji, Mehiki, na Kitajskem in v ZDA ter dobavlja na svetovni trg. Podjetje 3CON uporablja tri modele HAGE3D 140L za izdelavo visokozmogljivih sistemov za svoje stranke.

“Popolnoma smo zadovoljni z HAGE3D 140L, saj izpolnjuje vse naše zahteve, z napravo že približno leti in pol zanesljivo izdelujemo prototipe.”
Martin Payr, vodja oddelka za nov razvoj pri podjetju 3CON

Korak 1

Tiskalnik HAGE3D se uporablja na začetku postopka izdelave sistema. Proizvajalec avtomobila pošlje zasnovo sestavnega dela. Podatki CAD se nato uporabijo za izdelavo 3D-modela. Model se nato natisne s tiskalnikom HAGE3D 140L iz ABS materiala.

Korak 2

Ti prototipi se uporabljajo za prilagajanje in testiranje materialov. Natisnjeni prototipi se vstavijo v “testne sisteme” in se povežejo z ustreznim vzorcem tkanine avtomobilskega dela. Za aktiviranje lepila se natisnjeni del in ustrezna tkanina segrejeta, nato pa se zlepita in stisneta.

Korak 3

Na podlagi teh preskusnih primerkov in rezultatov preskusov pravilne kalibracije in nastavitve se nato izdela serijski stroj. Sistemi obdelujejo tudi sestavne dele, natisnjene z napravo HAGE3D 140L.

 

Korak 4

Končani sistem zapusti podjetje 3CON in se implementira v operacijo proizvajalca avtomobilov. Tam sistem vsak dan zlepi do 2000 delov, ki se nato predelajo v avtomobile.

HAGE3D 140L

Model 3D-tiskalnika HAGE3D 140L in njegovi rezultati utirajo pot vozilom prihodnosti, njihovemu videzu in notranjosti. Pomembno je, da so deli, natisnjeni s 3D-tiskalnikom, izredno natančni, da lahko precizno zlepijo avtomobilska vrata in druge notranje dele. Poleg tega morajo deli natančno ustrezati lastnostim, ki jih bodo na koncu imeli pravi deli.

Zahteve podjetja 3CON glede 3D tiskalnika so:

Brezhiben in zanesljiv tisk sestavnih. delov/prototipov iz ABS.
Možnost izdelave sestavnih delov z posebej tankimi stenami.
Stabilnost in natančnost pri vsakodnevni uporabi.
Nekomplicirano in enostavno upravljanje.
po potrebi razširljiv nabor materialov.
Hitra in kompetentna podpora.

kontaktni obrazec
Pišite nam!

Pošljite sporočilo in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.